Ons aanbod

Akoestische Gitaar

 

Ons akoestisch leerplan bestaat uit 12 opeenvolgende niveaus die worden doorlopen aan de hand van verschillende leerboeken.

Elk niveau heeft wel omschreven doelstellingen die worden gehaald aan de hand van oefeningen en, zodra het kan uiteraard, aan de hand van songs.

 

Indien je er voor kiest om privéles te volgen, wordt het leerplan helemaal aangepast aan jouw wensen.

 

Reeks van 14 lessen van 60 minuten.

Benodigdheden: je eigen gitaar in een draagzak

Minimumleeftijd is 9 jaar

 

Prijs excl aankoop lesboek

Elektrische Gitaar

 

Voor het volgen van elektrische gitaarlessen word je verondersteld een akoestisch niveau C1 te hebben wat overeen komt met beginnend barré en alle akkoorden die in ons leerplan daar voorafgaan.

 

Je volgt twee instapniveaus in groepsles:

In het eerste instapniveau worden de barrés volledig doorgenomen, opgesplitst in power chords en triades, bluesschema’s in alle toonaarden, behendigheidsoefeningen, enz…

 

In het tweede instapniveau begin je met pentatoniekenen werk je verder op opgelegde solo’s en geïmproviseerde solo’s, timing tussen linker- en rechterhand is hier van groot belang.

 

Ook kunnen bij privélessen leerplannen op maat gemaakt worden.

 

Benodigdheden: je eigen elektrische gitaar in een draagzak

Minimumleeftijd is 11 jaar

 

Ukelele

 

Het volgen van ukelele lessen kan op 2 manieren, voor geen van de twee is voorkennis vereist. Het is een bijzonder eenvoudig instrument en dus voor iedereen toegankelijk.

 

De spoedcursus bestaat uit drie sessies van 100 minuten waar in elke sessie een groep akkoorden wordt bekeken met bijhorende liedjes. Tussen elke sessie heb je twee weken de tijd om die groep akkoorden te bekijken zodat je bij de volgende sessie direct verder kan. Deze cursus wordt aangekondigd zodra de wachtlijst groot genoeg is. Dat is meestal één cursus per trimester.

 

Kan je niet op vaste dagen en uren dan is MC “Anytime” voor jou de ideale oplossing. Vier sessies van 45’ die je opneemt volgens jouw agenda.

 

Benodigdheden: je eigen ukelele.

Drum

 

De drumlessen worden doorgaans per 2 gevolgd. Elke leerling aan één drumstel gezien onze drumlokalen over drie drumstellen beschikken.

 

Leerlingen worden gematcht op leeftijd en niveau. Uiteraard kan je ook terecht voor privélessen.

 

Hier wordt gewerkt met de “real time” boeken waar we met behulp van de officiële drumnotatie verschillende ritmische patronen aanleren en toepassen op recente songs.

 

Het gebruik van elektrische drumstellen geeft veel pedagogische voordelen zoals beperkt volume, laten meelopen van click track, afwisseling klanken, laten meelopen van songs en het gelijktijdig oefenen zonder dat je de drumbuddy kan horen.

Wordt er geen gepaste match gevonden omwille van leeftijd, niveau of agenda dan krijg je mits een kleine toeslag toch nog privélessen.

Zanglessen

 

Onze zanglessen worden gegeven door mensen die volledig in het vak zitten en je de knepen van het vak stapsgewijs kunnen aanleren.

Voor deze cursus is geen kennis van notenleer vereist.

Heb je voorafgaand reeds lessen gehad dan kan je eventueel mee inspringen in een bestaande groep niet-beginners.

 

Daar het “goed gevoel” in de groepslessen hier van belang is, is het sterk aangewezen om zelf groepjes te vormen en samen in te schrijven.

Zo kan je lessen volgen met je betere vrienden of vriendinnen in groepjes van 4 maximum maar ook in groepjes van 3,2 of privé.

Je leert er uiteraard stemtechnieken, ademhalingstechnieken maar ook microtechnieken en samenzang zodra het daartoe vereiste niveau daarvoor aanwezig s.

Onze jaarlijkse slotshow is de uitgelezen kans om wat podiumervaring op te doen met je groep.

De slotshow is uiteraard geen verplichting maar wel een buitenkans.

 

Basgitaar

Op aanvraag

 

 

 

Mogelijke Kortingen

  • Tweede, gelijktijdig gevolgde cursus door dezelfde leerling: €10
  • Tweede lid van de familie: €5
  • Derde lid van de familie: €10
  • Vierde lid van de familie: €15

Kortingen zijn niet cumulteerbaar